HALOVÝ TURNAJ MLP MĚLNÍK (11.3.2012)

12.03.2012 13:53

Pomalu nám začne jarní část sezóny a tak jsme potřebovali zjistit jak jsme zapoměli a nezapoměli hrát přes zimu fotbal. Zimní příprava probíhá v plném tempu, zimní soutředění bylo fyzicky celkem náročné a tak nám přišla velmi vhod pozvánka na turnaj do Mělníka na halový turnaj MLP. Jelikož Mělník je pro nás neznámá oblast co se týče herních kvalit, uvítal jsem tuto možnost konfrontovat tým SKK Hovorčovice se soupeří, které neznáme a nikdy jsme s nima nehráli. 

Osm přihlášených týmů nám dávalo jistotu, že si kluci pěkně zahrají. Základní skupiny a pak vyřazovací boje, takový byl klíč turnaje. Do naší základní skupiny byl nalosován tým FC Mělník (vítěz několika předešlých turnajů), tým SK Mšeno a tým Sokol Cítov A. V prvním zápase jsem potkali tým z Mělníka. Možná ještě mělničtí nebyli úplně rozehraní, ale prakticky jsme je moc k naší bráně nepustili. Vyhráli jsme těsně 1:0 gólem Froda, který nádherně najel mezi dva obránce a střelou na kříž zajisti výhru. Dá se ale říci, že se hrálo na na polovině soupeře. Náš problém byl trefit jejich bránu. V druhém zápase jsme už nepustili soupeře na naší půlku vůbec. Útočníci sbírali vyhozené balóny soupeře a naše obrana to jistila na polovině hřiště. Kuba v bráně se celkem dost nudil. Niki dal svůj hattrik a ještě gól Froda nám zajisti postup do semifinále. K poslednímu zápasu ve skupině jsme nastoupili proti SK Mšeno, které hrálo celkem vyrovnaný zápas s Mělníkem. Záleželo tedy jestli jsme favority skupiny a jestli se dokážeme poprat i s tímto soupeřem. První polovina zápasu, byla trápením. Kluci se ztráceli na hřišti, hra neměla hlavu ani patu. Hrůza. Nechtěli jsme remízu, chtěli jsme vyhrát. Vykřičené hlasivky pak byly odměnou za druhých 5 minut zápasu, kde naši opět předváděli fotbal a postupně jsme zápas začali odehrávat na polovině soupeře. Nakonec asi 3 minuty před koncem rozhodl zápas Pepča jeho tvrdou a nekompromisní levačkou. Začal se nám plnit pomalu velký sen. Vyhráli jsme skupinu s plným počtěm bodů, nedostali jsme jediný gól a soupeři nás začali považovat za favority turnaje.

Po přestávce začaly vyřazovací boje. Na nás vyšel tým z druhého místa druhé skupiny. Kdo vyhraje jde do finále hrát o zlato. Podle mě a podle ostatních trenérů, tak jak jsme povídali a vyměňovali zkušenosti, šlo vlastně o zápas nejlepších, bohužel jsme se potkali v semifinále. Neskutečný zápas plný obratů, útoků, střel a výborných zásahů obou brankářů. V zápase nebylo lepšího a nebylo horšího a tak přišly penalty. Smůla, nervozita a nevím co ještě. Soupeř byl v penaltách o jeden gól lepší a my jsme museli zkousnout odsun z finále.

Po tomhle zápase bylo nejhorší kluky zase nabudit do boje. Slzy a smutek se musely změnit v nadšení a touhu po zápase a medailích za 3 místo.

Do zápasu o třetí místo jsme šli proti FK Pšovka, kteří předváděli v základní skupině velmi pěkný fotbal a dokonce dokázali porazit pozdějšího vítěze turnaje. Měl jsem z jejich týmu respekt a věděl jsem, že to možná bude o jednom gólu. No musím říct, že mě pánové nezklamali. Nádherný zápas plný střel a útoků. Tady jednoznačně zahrál výborně Kuba v bráně, který dokázal pokrým všechny střely soupeře a rozhodně naše obrana. Soupeř mohl střílet pouze z dálky. K bráně je naši obránci vůbec nepustili. A pokud Kuba šel po balónu, udělali hradbu z těl a soupeře vůbec k našemu brakáři nepustili. Naši utočníci stříleli jak o život, ale jejich brakář chytal skvěle. Nakonec záchrana přišla z pravačky Pepana a bylo rozhodnuto. Jsme třetí na velmi slušně obsazeném turnaji.

Dobře jsme udělali, že jsme si jeli zahrát. Velmi dobře připravený turnaj, který měl spád a díky některým týmům se bylo opravdu na co dívat. Poděkování patří rozhodně organizátorům a rozhodčímu. Hry měli spád, zbytěčně se nezdržovala hra.

No a každopádně chci poděkovat klukům. za celý turnaj jsme neprohráli v hracím čase (pouze na penalty v semifinále), za celý turnaj jsme nedostali gól ze hry (pouze v penaltách). Klucí předvedli, že jsou připraveni na sezónu.

Soupiska: Niki, Pepča, Janis, Frodo, Kuba, Simon, Kája a Tomáš

Góly: Niki 3x, Pepča 2x a Frodo 2x

 

Díky klucí, za skvělou něděli. Jen tak dál.