Blue style Cup 2013

25.06.2013 11:56

Tak druhý ročník turnaje je za námi. Z dětí se stali kamarádi a z trenérů přátelé. Naší proritou není dělat velký turnaj co do počtu týmů, ale velký turnaj svým jménem. Předvědčili jsme se, že Blue Style Cup jde dobrým směrem. Zatím máme z řad trenérů jen dobré ohlasy a přislíbenou účast na dalším ročníku. Organizátorům bych chtěl poděkovat za zprovoznění turnaje. Rozhodčí turnaje Ruda, Janis a Kašpy byli 100%. Díky Petrovi, Vláďovi a Huttymu se perfektně odehrála soutěž o "penaltováho snajpra", kde nutno ještě pochválit bývalého brankáře Slezyho, která opět odchytal cca na 200 penalt.

Velké poděkování patří holkám Míše a Zlatce, které se postaraly o kompletní papírování. Velké poděkování patří všem dětem a rodičům, kteří donesli hračky pro zatopenou obec Zálezlice v rámci turnajového projektu "Děti, dětem". Je až neuvěřitelné co se toho sešlo.

Díky patří i obecnímu úřadu Hovorčovice, za velmi dobrou propagaci turnaje. A samozřejmě díky sponzorům za krásné ceny.

Pro naše kluky to byl poslední turnaj s ročníkem 2002, tito kluci zatím u nás končí a budou hostovat v pražských klubech. Vznikla tady úžasná fotbalová parta dětí, ale vše má jednou svůj konec. Parta se nerozpadá z pohledu kamarádství, ale z pohledu fotbalu. Teď už je to na na jiných jak tým potáhnou a jak si z další sezónou poradí. 

K zápasům klucí přistoupili velmi zodpovědně. První dvě utkání se odehrály v naší režii a vysledky 2 x 5:1 hovoří za vše. Zápas s Březiněvsí byl jako vždy boj "bratra s bratrem". Napětí od začátku, kde se útoky hrnuly na obě strany. Na naší straně stálo štěstí a v poslední minutě hlavně náš brankář Dan. Jasný gól vytáhnul neuvěřitelným skokem. Celý tým odbojoval tento zápas na hranici svých sil. Vyhráli jsme 2:1.

Ve finále nás čekal soupeř z naší okresní skupiny. SK Viktorie Jirny je houževnatý tým, plný urostlých kluků. Před tím to zápasem jsem klacl našim klukům na srdce: Je to jen na Vás, hrajte svůj fotbal a výsledek se dostaví. Kombinujte, vyčkávejte a hrajte tak, jak umíte. Únava se projevovala na obou stranách, místy už hoši pletli nohama, celý den na sluníčku sebral síly každému. Naši pánové si ale vytvořili potřebný tlak a zužitkovali ho v podobě gólů. Tím jsme mohli hrát klidněji. V závěru zápasu nás Jirny zatlačili a snažili se o vyrovnání zápasu. V naší bráně, ale byl opět Dan, který odchytal asi nejlepší zápasy za dobu co je v SKK. Ne nadarmo se pak stal nejlepším gólmanem turnaje. Kluci zápas zvládli a vyhráli 3:1 po urputném boji o každý metr hřiště. 

Musím pochválit celý tým, byla to fotbalová rozučka jak má být. Nejkrásnější odměnou za práci trenéra je, když vidíte jak se ti klucí radují z gólu a vítězství.

Tým 2002, 2003 a 2004 končí, byl to skvělý tým, který měl fotbalovost a kamarádství. Začíná další kapitola starší přípravky.