BORDEL (Nepořádek) v soutěži starších přípravek 7+1 aneb u nás v Kocourkově

03.09.2013 23:18

Kocourkov na Praze východ. Celé roky se tady hrála soutěž starších přípravek 7+1. Na letošním setkání trenérů v Úvalech se z této soutěže stala neoficiální a oficiální soutěží je 5+1 turnajovým způsobem. Je to takový paskvil na Praze východ. Všude se soutěže hrajou jeden mistrák o víkendu jen mladěžničtí funkcionáři vymysleli hovadinu. Ale trenéři si to odhlasovali, tak co. Chtějí to, mají to. To že 7+1 nebude oficiální, to nám oznámili, to se ani neptali.

Já konkrétně se stavím za soutěž 7+1. Hrajeme to tady roky. Názor, že soutěž 5+1 je lepší je lež. Každá hra učí děti něčemu jinému. My jsme pro letošek měli dostatek dětí a hlavním důvodem je bylo připravit pro příští rok, pro soutěž mladších žáků. Proč budeme teď na rok zkoušet a učit se na malé hřiště, když za rok jdeme hrát na polovinu fotbalového hřiště. Metodici a chytráci Vám budou tvrdit, jak je to lepší pro práci s balónem, pro práci na malém prostoru. Ano, možná ano, ale viděli jsme na turnajích, že pak mladí hráči nemají sílu ve střelbě na bránu, jsou unavení po 15 minutách zápasu. Obě soutěže mají něco do sebe a je na trenérech jak děti trénují a jaký typ hřiště si zvolí pro trénink. Dalším argumentem je, že v soutěži 5+1 jsou více u balónu a padá více gólů. O co je lepší prohrát 35:5 než 25:2, je to stejné. Pokud je silný tým, výsledek je a bude vždy degradující na obou hřištích. Nakonec viděli jsme výsledek na turnaji v Březiněvsi. Turnaj 5+1 vyhrál tým, který hraje soutěž 7+1. Tak která soutěž je lepší ?? Ani jedna, obě jsou stejné, jde o to jak se děti trénují a né co hrají za soutěž. Proto jsme před turnajem trénovali každý den a hráli na menší hřiště. Jak je vidět je to o tréninku.

My jsme tým starší přípravky přihlásili v řádném termínu do soutěže 7+1. Přihlásilo se ještě dalších 11 týmů z celé Prahy východ. Už na setkání trenérů se řeklo, že soutěž bude náročná a bude to o ježdění za zápasy. Ale chceme aby děti fotbal hráli a tak jsme se na to připravili. Do začátu sezóny zbývá jen pár dní do dnes není jasné kdo z této soutěže odstoupil a kdo zůstal. Funkcionáři na svazu jsou nedůslední (nebo spíše jsou důslední jen na některé).

Dnes jsme volal s vedoucím týmu SK Strančice, že mistrák bude v něděli od 9:00 hodin a on řekl, že se ze soutěže odhlásili již dávno. Ale to nám nějak ze svazu zapoměli říci, lépe řečeno zapoměl na to pan Jíří Novák, který dělá na svazu mládež. Myslím, že nebudu daleko od pravdy, když napíšu, že on vymyslel oficiální soutěž 5+1 turnajově a že soutěž 7+1 ho vlastně ani moc nezajímá. Dnes jsem si s panem Novákem (upozorňuji, že nejde o Luboše Nováka - sekretáře OFS, ten se nám naopak snaží pomoci a věci dát do pořádku). Výměna několika emailů kde píše lži. V jednom emailu Vám napíše, že soutěž losuje OFS a v druhém píše, že termíny jsou na trenérech. Je to smutné, ale nepřečtě si ani co napsal o několik řádků níže.

No vzniká tu samozřejmě problém ze soutěží 7+1. Do teď netušíme kolik bude zápasů a kolik týmů. Ale může nastat situace, že se přihlásí pouze 7 týmů a to je ten počet, kdy se nedá soutěž hrát na podzim dvoukolově. Tím by kluci měli pouze 6 mistráků a to je na nic. Už jsme to ale přihlásili a odehrajeme to. Počítejte ale s tím, že budou přáteláky a turnaje. Viděli jste v Březiněvsi na turnaji, že v této partě je něco fotbalového a rozhodně kvůli několika funkcionářům (kteří dělají velké chytráky) neskončíme s fotbalem. Bohužel nám to zkomplikovali ze soutěží 7+1. Doufám, že jsem Vám lehce vysvětlil problém na Praze východ, tedy některých lidí, kteří pobrali všechnu moudrost světa.

Někteří svazový pracovníci by se měli zajímat o trénování a nepouštět se do něčeho, čemu nerozumí. Už v minulosti jsem chtěl aby trenér mládeže svazu se přišel podívat na náš zápas (šlo o výběr hráčů do krajského týmu). Třikrát mi to slíbil a nakonec nepřijel a ani se neomluvil, takhle jednají někteří funkcionáři. Jsme malá vesnice a naše názory zase tak moc nezajímají. Naštěstí jsou na svazu i tací, kteří za něco stojí a dodrží, co slíbí. Necbudeme je házet do jednoho pytle.

No uvidíme jak vše dopadne, my rozhodně hrát budeme. Jsme "JEDEN BALÓN, JEDEN TÝM"

René Drtina - trenér starší přípravky.