MLP: Ohlédnutí za podzimem

08.11.2013 08:55

Na úvod bych chtěl všem klukům poděkovat za úspěšné tažení podzimní částí turnajového systému mladších přípravek. Původně to vypadalo na docela těžkou skupinu, kde nebudeme bojovat o čelo. Opak byl naštěstí pravdou a tak krátký komentář ke skupině. Zeleneč A jste poznali a nutno podotknout, že jedno vítězství v rámci domácího turnaje bylo teprve druhé v rámci historie soubojů SKK - Zeleneč, dále máme jednu remízu dorostu z loňska a pak už jen prohry. A právě proto bych toto vítězství vyzdvihl hodně vysoko. Navíc musím konstatovat, že všechny souboje byly bojem o první místo v turnaji a jednalo se vždy o pěkný fotbal. Brandýs nad Labem A jsme podle mého mínění nepoznali, když se podíváme na výsledky Brandýsu B ve vedlejší skupině, nastává otázka, jestli se tyto týmy neprohodili, snad ze znalosti kvalit zelenečského fotbalu. Nicméně na závěrečném turnaji nás tento tým hodně potrápil a opět musím kluky pochválit, že se nesložili a bojovali až do posledních minut, kdy se jim podařilo zápas otočit na vítězných 2:1 opravdu až v samém závěru. Aero Odolena Voda byl vždy zdatný soupeř našim týmům v minulosti a potvrdili to i v současnosti, hned v prvním turnaji nám sebrali body za remízu a toto se jim podařilo provést později i Zelenči. I jiné souboje byly vyrovnané a stáli nás mnoho sil, ale vždy již s vítězným koncem. Sokol Veltěž je jediný tým z této skupiny srovnatelný s tím naším a tedy vesnický. Z historie je to tak, že komu se povede lepší ročník, tak vyhrává, domnívám se, že máme možná o malinko lepší bilanci, ale to není důležitíé. V této kategorii, tento rok se to povedlo nám a v zápasech s Veltěží se nám prosazovali i jiní střelci, než ti elitní.
K našemu týmu bych v krátkosti řekl. Miki - naprostá bomba, no coment. Přidělili jsme mu s Romanem bránu a ikdyž nebyl nikdy gólman hlavní profesí, nebylo to prakticky znát a tým držel prakticky v každé situaci. Podporoval útočnou hru a když bylo potřeba, tak zasáhl v obraně, byl prostě všude, kde ho bylo třeba. Pája - dokonalá obrana, výborná podpora útoku, druhý nejlepší střelec týmu, jeden turnaj odehrál po nemoci a vysokých horečkách. Je vždy základním kamenem, musí si jen více věřit a nerozptylovat se malými neúspěchy. Šimi - nezničelný tahoun týmu na kterého postupem času hráli osobku a i tak nebyl vymazán a hrál svoji hru a držel tým důležitými góly. Vždy byl schopný zaskočit i vzadu a s největší pravděpodobností se stal nejlepším střelecem podzimu naši skupiny. Marťas - jako poslední a nejmladší ze základní sestavy prokázal, že tam nebyl náhodou, dokáže hrát s kluky dobře kombinačně, je vidět, že mu to fotbalově myslí. Dokáže dobře podržet míč, přesně přihrát, přišly i góly, jen by měl občas častěji vystřelit a nedávat přednost Šimimu, pak bude jeho konto gólů ještě vyšší. Adam - je dravec, má tah na bránu, skvěle napadá a rozebírá rozehrávku soupeře, perfektě doplńuje Šimiho v útoku. Dokáže zahrát výborně i v obraně, tam už to není takticky jako v útoku, ale i tak tam odvádí skvělou práci. Péťa - rychlík, který se naopak perfektně zhostil obrany, nevynechá žádný souboj. Díky rychlosti a důrazu se dočkal i gólové radosti i z postu obránce. Erik - původně jsme s ním počítali do útoku, ale z nedostatku obránců nastoupil vzadu a osvědčil se tam mnohem více. U Erika musím vyzdvihnout, že začal hrát týmově, s tímto měl dřive problém a toto mě opravdu velmi mile překvapilo. V jednom zápase si i zaútočil a vstřel hned hattrick, takže do budoucna další univerzál. Michi - spolehlivý obránce, na začátku trochu tápal, ale postupně systém pochopil a stal se výborným pilířem obrany. Když k tomu do budoucna využije svoji tvrdou střelu, bude jen líp. Michael Miki II - přišel do rozjetého vlaku a stal se hned hráčem základní sestavy hlavně v obraně. Ale dokázal, že mu to jde výborně i dopředu. Přidal i pár důležitých gólů. Thomas - úplně nejmladší člen, který bohužel nebyl s týmem ani v loňské sezóně, protože byl v předpřípravce. Nicméně se perfektně zapojil a dokázal, že se umí zapojit do kombinace i když čelí podstatně větším klukům soupeře. Je vidět, že ho fotbal baví a že mu rozumí.
Milí hráči a rodiče připravte se na jaro, to už budeme jezdit po krásách Prahy-východ, vypadá to na Brandýs B (alespoň poznáme kdo je A a kdo B, takže pozor, aby nás nevyškolili), Škvorec A a pak už velké vzdálenosti a to Strančice, Popovice a Vyžlovka. Ještě pro upřesnění, skončili jsme na druhé příčce naší skupiny a i když jsme chvíli doufali, tak musíme pogratulovat vítězi SK Zeleneč a popřát jim do bojů v jarní části. Nás čekají souboje s druhými týmy ostatních skupin, viz. výše uvedené, ale je to bez posledních kol a myslím, že ve dvou skupinách se to může ještě změnit.
Úplným závěrem bych chtěl ještě jednou poděkovat klukům za výkony a rodičům za pevné nervy a součinnost při všech našich akcích. Těším se na plnou účast v zimní přípravě, která bude přerušena rozlučkou 14.12. a opět nastartována soustředěním od 25.1.2014. Dále chci strašně moc poděkovat Romanovi za vše co odvádí pro náš, tedy i jeho tým (škoda,že si to nepřečte, protože jeho webový prohlížeč jsem já).

Takže Jeden balón, jeden tým.

Díky Ruda Vintr.