MLP: Turnaj na Ovčíně 2005 a mladší

09.12.2013 09:28

8.12. jsme se zúčastnili turnaje pořádaného týmem ČAFC Praha v hale na umělé trávě. Čekala nás konfrontace s týmy z Prahy a bohužel se podepsala doba viróz a náš tým sestavený ne na velké základně, byl malinko tímto faktorem poznamenán. Miky II měl bohužel souběžně hokejový turnaj, což je jeho priorita a proto první mínus. Někteří kluci teď na tréninky spíš nechodí než chodí. Takže k sestavě: brána Miky - obrana Pája, Péťa (po nemoci 14 dní bez tréninku), útok Marťas, Šimi, lavička Adam (poslední trénink nebyl a byl povolán až telefonicky z místa turnaje - díky) Thomas (také zápasil v týdnu s nemocí, ale dorazil). Toť vše, ale musím zmínit ještě Erika, který tréninky nevynechal, měl hrát, ale ráno ho přepadla střevní viróza a s hráčem do základu bylo vše pryč.
Ale k turnaji, první zápas H.Měcholupy: Kluci asi ještě spali, hned v začátku po chybě Péti přišel trest v podobě prvního gólu, kluci byli opravdu dosti mimo a jen díky skvělému výkonu Páji a Mikyho to nebylo horší než 1:0, nakonec se hra začala vyrovnávat a my jsme asi byli nakonec spokojeni s remízou 1:1. Druhý zápas Junior Praha: částečné oživení naší hry, ale další problémy - pár minut bez zfaulovaného Pájy, marná snaha Šimiho v útoku, kdy nebyl nikým podpořen, urostlý kluci soupeře, kdy musíte udělat dva kroky, aby jste stíhali jejich jeden a dvě smrtící rány pod víko s kterými Miky nemohl nic udělat, celkem sečteno krutých 0:3. Třetí zápas domácí ČAFC: po změně z nutnosti a hře na jistotu od zadu s Pájou a Šimim před Mikym se nám podařilo hrát velmi vyrovnanou parti se silným soupeřem a prakticky ho k ničemu nepustit a když už,tak byl v bráně Miky. Když poté vyrazil Šimi dopředu a obešel dva hráče, vedli jsme 1:0. Zápas už se blížil k vítěznému konci, ale teď si musím zabrečet a odbočit, nedělám to rád, ale jelikož rozhodčí poškodil i jiné týmy a ještě víc než nás, třeba jako byl jasný faul domácího v pokutovém území proti H.Měcholupům a tedy penalta,která se jaksi vypařila a nebyla, tak nemůžu brát to co se stalo nám za přehlédnutí nebo snad náhodu. Asi minutu před koncem kopli kluci z týmu mimo hřiště druhý míč na hrací plochu, jasné přerušení, o nic nešlo, správný míč byl kolem středu hřiště, začali jsme to dávat "panu rozhodčímu" výrazně vědět, že jsou na hřišti dva míče, bohužel naši kluci to pochopili a přestali defacto hrát, "pan rozhodčí" nikoliv a ejhle byl z toho vyrovnávací gól a "vše v pořádku" !!! Takže 1:1, před zápasem, možná v jeho začátku super, na konci nikoliv a pouze rozladění. Odbočím ještě jednou, odpískal jsem mnoho zápasů od mladší přípravky  až po mladší žáky, kdy píská na Praze-východ domácí rozhodčí (pro čtenáře vně SKK mám i trenérskou licenci) a vím, že samozřejmě v těle buší domácí srdíčko a musí se potlačovat, když není člověk profesionál, ale toto byl vrchol, takhle se to nedá u dětí dělat a už vůbec to nechápu u turnaje, který je přípravný a není to mistrovský zápas. Čtvrtý zápas Aritma: z minulých zápasů Aritmy bylo vidět, že hrajeme s budoucím vítězem, naše rozestavění z minulého zápasu fungovalo, ale postupně bylo vidět, že našim pilířům v obraně dochází síly a na podporu útoku už to nevypadá, takže šlo jen o to jestli vydržíme a nebo padneme. Bohužel jsme padli, ale jen 1:0, takže super výkon všech i bránících útočníků s pozdějším vítězem turnaje. Pátý zápas Kyje: Zde měl držet otěže zápasu naopak náš tým, alespoň podle dosavadních výsledků turnaje. Opak byl bohužel pravdou, možná delší přestávka než u minulých zápasů, ale hlavně asi vytížení základní sestavy našeho týmu, způsobily úplně jiný obraz hry. Musím říct, že jsme končili stejně jako začínali, s velkými díky Mikymu, který nás opět podržel. Výsledek 0:0.
Závěrem: Kluci odvedli perfektní výkon, krom prvního utkání, bohužel nemáme na to střídat kompletní čtyřky, jako pražské týmy a tak to bylo ke konci znát. Výsledné 5.místo je bohužel o bodech a z remíz jich je málo. V závěrečném hodnocení individualit jsme však měli člena, byl to Šimi jako nejlepší hráč turnaje. A to jsme se s Romanem shodli, že získáme titul nejlepšího gólmana pro Mikiho, oba totiž víme,že Šimi umí mnohem více a nečekali jsme jeho nominaci. Bohužel chápu, že nelze vyhlásit z týmu na pátém místě nejlepšího hráče i gólmana. K jednotlivým hráčům: Miky - naprosto bezchybný výkon, dle mého, ale i dle počtu obdržených gólů nejlepší gólman turnaje, alespoň pro mne a pro Romana. Pája - super výkon, nemám co říct, naštěstí byl vzhůru, když ještě ostatní spali. Péťa - bohužel bylo znát, že nebyl dlouho na míči, měl jsem z toho strach, ale probral se docela brzy a mile překvapil, byl brzy zpátky a ve své formě (Péťo až na ty pády, kolikrát ti to mám říkat). Marťa - neměl svůj den, v začátku ukázal svoje zlepšení ve tvrdosti střely - super (ale nasazení máš jinak lepší chlape). Šimi - vývoj hry ho nutil k individualitám což ne vždy vycházelo, vzadu dokázal, jaký je univerzál a hlavně jak důležitý člen týmu je, což ocenili i pořadatelé. Adam - začátek jako všichni slabý, ale Áda přijel skoro z postele a brzo to byl starý dobrý Adam, důrazný ve všech soubojích - super (Ádo přitvrď střelu a hlavně střílej). Thomas - v prvním zápase nenastoupil, byl také po nemoci a v porovnání se soupeři není žádný hromotluk, ale alespoň si nevybral žádnou slabší chvilku a jakmile vlétl na hřiště bojoval o každý míč jak je mu vlastní a byl velice platným členem týmu.
Kluci děkuji. Ruda Vintr