STP: Pátý mistrák SKK - Říčany (4:3)

22.10.2013 13:53

Mistrák s Říčanama jsme asi 3x přeložili a tak konečně v pondělí to vyško dobře pro obě mužstva. Bohužel v něděli přes Prahu prošla bouřka a odrazilo se to na kvalitě hřiště. Podmáčení, bahnité, no hrůza. Po 5ti minutách zápasu bylo v katastrofálním stavu. 

Říčany přijeli v plné náloži. 2 x 7 hráčů a vysoký brankář. Už podle toho jsme věděli, že to nebude procházka růžovým sadem. V prvním 10 minutách jsme měli balón na noze my a určovali hru. Útoky soupeře končili na naší obraně. Pánové oproti minulému mistráku stříleli jak o závod, ale buď to byli břevna anebo tyče a nebo těsně vedle. Pokud to šlo na bránu, tak tam byl výborný brankář. Týmu Říčan určoval a poliviny dělal hráč číslo 9. Vysoký kluk s výbornou technikou. Byl vlastně všude. První jeho útok Kuba nádherně vyrazil, ale u další rány devítka nechybovala a soupeř vedl 1:0. V tu chvíli už se moc nedalo hrát na přihrávky. Klouzalo to, balón skákal jsko blázen, hrůza. Kluci bojovali a Tomáš vyrovnal z chumlu před bránou na 1:1. Pak se prosadil Kaše kránou střelou a zase jsme vedli. Ale soupeř o pár minut vyrovnal na 2:2. Po přestávce to bylo jako na houpačce. Jednou se hrálo u nás, jednou u soupeře. Ani jeden tým neměl výraznou převahu. Pak jsme se dostali do vedení my, díky výborné trefě Dana z první a soupeř byl ten, který musel vyrovnávat a dařilo se mu to. Po chvíli to bylo 3:3. Už to vypadalo, že ztratíme body a že zápas skončí remízou, ale přišel rok a Buli si nádherně naběhl na hlavu a zavěsil. 2 minuty před koncem jsme vedli 4:3. Posílili jsme obranu na 4 hráče a výsledek s jistotou dohráli. Body jsou doma i když tohle bylo hodně těžké utkání. Při posledním gólu jsme si vzpoměl jak jsme před zápasem, rohy trénovali. Byli jsme na hřišti brzo a jelikož jsme měli chvíli čas do zápasu, šli jsme kopat a nacvičovat rohy. Že pak roh rozhodne o 3 bodech jsme v tu dobu vůbec netušil. 

Na tomhle terénu se nedal hrát pohledný fotbal i když se kluci snažili, ale prostě to nešlo. Chválím Vás za snahu a za bojovnost, která byla vidět na Vašem zabláceném těle. Klukům co nehráli se omlouvám, ale viděli jsme jak zápas vypadal. Teď nás čekají těžké Čelákovice a pak už snad lehčí soupeři, kde si určitě zahrajete.

Góly: Frodo, Kaše, tomáš a Buli