STP: Mezinárodní turnaj ISAR CUP 2014 (Moosburg - Německo)

09.06.2014 17:38

Mezinárodní turnaj ISAR CUP 2014 - turnaj na který jsme se všichni moc těšili. Náš druhý mezinárodní turnaj v letošním roce. Ani nevím jak začít. odjížděli jsme všichni plni nadšení do Moosburgu. Odjezd před polednem směr Bayren Mnichov (Aliianz Aréna).

Pátek nacečer:

Do Mnichova jsme přijeli přesně na čas. Registrovat, vstupenky a hurá na prohlídku stadiónu Bayernu. Prohlídka byla úžasná, od tribuny, přes press, šatny hráčů, koupelny a relaxační místnosti až na místa kde stáli před zápasem hvězdy největších kalibrů. Kdo z Hovorčovic může říci, že stál a byl v místech kde prošli velikáni jako Arjen Robben, Franck Ribéry, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, ale třeba i Tomáš Rosický, Petr Čech, Pavel Horvát a mnozí další. Klucí byli nadšení a my také. Mnoho fotografií, ochota lidí na Bayernu a zakončení v Bayerm Megastore. Každý si něco málo koupil na památku, která mu zůstane po celý život.

Pátek večer:

Z Mnichova jsme odjeli rovnou do Moosburgu na registraci týmů. Pak přes velmi chutnou a bohatou večeři a ubytovat se. Ubytování bylo v moderní škole na okraji města a každý tým měl svojí třídu. Ostraha, která hlídala aby se do školy nedostal nikdo, kdo tam nepatří. A jelikož už bylo dost hodin, klucí si pokecali na karimatkách a nafukovačkách a šlo se spát. My jsme ještě řed školou vyměnili zkušenosti s trenéry z Fotbalové školy Most a pokecali s kámošema z Břízky.

Sobota přes den:

Ze školy na snídani, která byla mimochodem bohatá a pochutnali jsme si (slespoň já). U kluků převládala houska s nutelou. Pak hurá na slavnostní nástup a zahajovací ceremoniál. Překvapilo mě kolik bylo na turnaji českých týmů. Kromě SKK Hovorčovice byla Česká republika zastoupena ještě kolegy z TJ Březiněves, dále Fotbalová škola Most (2 týmy), Slavia Vejprnice (2 týmy) a Lokomotiva České Budějovice. Za zvuku státních hymen jsme nastoupili na plac, krátký projev starosty Moosburgu a hurá do hry.

První zápas ve skupině:

SKK - ES Haisnes (FRA) 2:0

Chviličku soupeři trvalo než přišel na plac, ale dostavil se a mohlo se začít. Hra SKK byla bombová. Soupeř koukal jak se nedostane k balónu a mě začalo plesat srdíčko nad hrou kluků. V tomhle stylu můžeme myslet hodně vysoko. Hrálo se podle našich not. Jeden útok za druhým. Střela na bránu a odražený míc se dostal Štěpínovi na kopačku a asi z 10 metrů Štěpa nekompromisně dělem pod břevno zajistil provní gól. A hrálo se zase podle nás. V druhé půli jsme vykopávali od brány a Matějův výkop přes 3/4 hřiště za francouzskou obranu výborně zpracoval Kaše do běhu a mazal sám na brankáře. V klidu zakončil a stav utkání 2:0. Do konce zápasu jsme si ještě zasříleli, ale gól už jsme nedali. Krásná hra od celého týmu.

Druhý zápas ve skupině:

SKK - Tiszakecske VSE (HUN) 1:3

Než jsme jeli na turnaj, měl jsem o soupeřích částečné informace. 2 dny jsem seděl na webu a hledal o nich zprávy. Věděl jsem, že maďarský tým bude asi nejtvrdší oříšek z naší skupiny (něco jako Meteor, Admira a nebo Viktorka Žižkov). Mají velmi dobrou mládež skoro ve všech kategoriích. Tak trochu jsme tajně doufal, že kdyby se zadařilo bylo to moc pěkně připravené na poslední zápas. Jenže maďarský tým kluky překvapil. Kombinace, technika a hlavně rychlost. Kluci stáli a koukali co se děje. Probrali se bohužel až za stavu 0:2, ale to už zbývalo 10 minut do konce zápasu. Sice se nám podařilo zatlačit soupeře před jejich bránu a stříloet z každě pozice, ale brána byla jako zamčená a nebo jsme trefovali břevna (2x) a tyče (2x). Pak Janis prošel zálohou a z dálky vystřelil, odražený balón brankář neudržel a Karlos před bránou zakončil s ledovým klidem. Všechno se vrhlo na útok. Vyslali jsme na soupeře asi 15 střel, ale nic. Naopak tím, že jsme se soustředili na srovnání zápasu jsme polevili v obraně a soupeř využil rychléhu útočníka ke třetímu gólu. Prohráli jsme se skvělým soupeřem a byl to jeden z nejhezčích zápasů turnaje v naši kategorii. Maďarský trenér nám poděkoval za zápas se slovy, že už dlouho si takhle pěkně nezahráli, ale to byla malá náplast, body měl soupeř.

Třetí zápas ve skupině:

SKK - FC Moosburg (GER) 2:3

K poslednímu zápasu jsme nastupovali celkem v pohodě s vědomím, že pokud bude výhra jde se hrát pak o cekové 5. - 8. místo v turnaji, což by bylo pěkné umístění vzhledem k počtu týmů a jejich kvalitě. Rozhodčí pískl do píšťalky a jelo se. Kluci soupeře zaskočili kombinační hrou a souběř jen běhal po hřišti bez balónu. Střelby a tlaku byl dostatek a po střele Štěpína a Simona jsme vedli po 10ti minutách 2:0 a zdálo, že Moosburk (hrající v Něměcku jejich krajskou župu -  krajský přebor u nás) neví co má dělat. Ale nastal obrat. Jedna chyba v obraně, gól Moosburgu a klucí začali bezhlavě bránit a odkopávat balóny. Buhužel ani to odkopávání se nedařilo. Marně jsme ječeli za čárou, marně jsme přehazovali hráče a domlouvali aby se probrali. Nic nepomohlo a Moosburg v poslední minutě vstřelil vítězný gól. Slzy a zklamání. Zápas byl náš a najednou v hlavičkách tu rupne a je po fotbale. Kombinačně a herně hrají kluci dobře, ale v hlavách byl Moosburg silnější už od začátku zápasu. Bohužel prohra nás poslala do skupiny o 9. - 11. místo. Velké zklamání, protože předvedený fotbal v zápasech byl na výbornou. Bylo nám kluků strašně líto. Tohle si nezasloužili. Ale zase na druhou stranu, třeba nám to pomůže v našich dalších zápasecj doma. Možná bude dobře pak s odstupem času si na to vzpomenout a poučit se z toho.

Sobota večer: Turnaj se odehrával v krásném sportovním centru na okraji Moosburgu. 5 travnatých hřišť a UMT. Hned přes ulici bylo velké koupaliště se skokánky a skuzavkou a tak hoši trávili čas mezi zápasy ve vodě. Ono to ani jinak nešlo. V sobotu byla obloha bez mráčků a teplota vyšplhala na 30°. Koupaliště bylo vynikající řešení. Po večeři jsme se vrátili zase na hřiště, kde proběhla recepce pro trenéry s rautem. Krátké přestavení jednotlivých týmů a večerní program. Kluci se dostali do postele kolem půl jedenácté plni dojmů ze soboty. My jsme ještě s trenéry z Březiněvse sešli na terásku přes ulici a vyměňovali názory na turnaj, fotbal, trénování a podobně.

Neděle:

Semifinále o umístění (sk. 9 - 11.místo)

SKK - SV Kumhausen (GER) 0:4

Další zápas měl rozhodnout jestli si zahrajeme o 9. a nebo o 11. místo. Samozřejmě, že byl v hlavě ještě nešťastný zápas s Moosburgem. Kluci byli duchem úplně jinde než na hřišti. Občas byla nějaká jiskřička naděje v podobě nějaké přihrávky a nebo střely, ale jen sporadicky. Zápas nebyl odfláknutý, ale prostě pánové byli myšlenkama někdě jinde. Naše hrubky a rychlost soupeřových útočníků. To bylo to co rozhodlo zápas. Prohráli jsme 0:4. Po zápase jsme vůbec nevědělki jak kluky nakopnout, jak je vrátit do turnaje. Shodou okolností nás čekali o 11. a 12. místo jejich kámoši z Březiněvse. Jak na ně zapůsobit a neprohrát s Břízkou ?

Finále o umístění (11. - 12. místo)

SKK  - TJ Březiněves (CZE) 2:0

Poslední zápas turnaje. Zápas který můžeme sehrát 3x týdně. Byl to zápas proti Břízce. Kluky jsme před zápasem ani moc motivovat nemuseli. Oni věděli, že nechtějí prohrát a být celkově v turnaji za Březiiněvsí. Do zápasu se vlítlo na plno a hrálo se na obě strany. Ale přiznejme, že podle našich not. Do přímého ohrožení naší brány se soupeř moc nedostal. Střelba a pěkné akce ze strany Hovorčovic. Jen jsme čekali kdy to tam spadne. Balón se dostal k Bulimu, jedna klička, druhá klička a střela. Vedeme 1:0. A hrálo se dále. Bylo vidět, že tenhle zápas pánové nemíní pustit. Odkoplý balón se dostal Matějovi na kopačky, krátká klička do strany a rána z dálky. Bomba jako z děla a vedeme 2:0. Zápas kluci drží bez problémů a snaží se ještě o další gól, ale nic už tam nespadne. Vyhráváme a řadíme se celkově na 11. místo před Březiněves.

Základní skupina:

SKK - ES Haisnes (FRA) 2:0 (Štěpa, Kaše)

SKK - Tiszakecske VSE (HUN) 1:3 (Karlos)

SKK - FC Moosburg (GER) 2:3 (Simone, Štěpa)

Semifinále 9. - 12. místo:

SKK - SV Kumhausen (GER) 0:4

Finále o 11. - 12. místo

SKK  - TJ Březiněves (CZE) 2:0 (Buli, Matěj)

 

Hodnocení turnaje:

Ubytování: Kluci byli nadšení spaním v tělocvičně na matračkách a karimatkách. Já už méně. Přeci jen mám svůj věk a postel je postel, ale vydržet se to dalo. Škola byla nádherná a prostoru pro naší bandu bylo dost.

Strava: Jedním slovem - super. Musím říci, že nejsem bojovníkem za rýži a bramborovou kaši, ale jídlo bylo velmi chutné a bylo ho dost. Milí a usměvavý lidí, kteří se starali o naše žaludky. Polévka, hlavní chod, salát, ovoce a jogurt, to byla skladba obědu a večeře. K snídaní jsme měli salám, sýr, paštiku, ovoce, marmeládu a konflexy. Opravdu jídlo bylo super.

Sportovní areál: Kdo by řekl, že v tak malém historickém městečku se najde tak pěkný fotbalový areál. Hřišť bohatě, šatny super, ale nakonec jsme raději zůstali venku na vzduchu. Občerstvení dostatek. A obrovské plus za koupaliště přes ulici, kam jsme měli vstup zdarma. Po každém zápase hodinka koupání. Dokonalé.

 

Fotografie jsou ZDE na rajceti.

Fotografie od Břízky jsou ZDE.