STP: přátelák Avia Čakovice (MLŽ) - SKK 2:2

04.11.2013 21:29

K dalšímu zápasu jsme si zajeli do nedalekých Čakovic. Vyzvali jsme k přáteláku jejich tým mladších žáků, kde máme na hostování Dana Říhu. Tým Čakovic měl v sestavě urostlé kluky i ročníku 2001. V přátelákách nám ale nejde o výsledek. Říkáme si před každým takovým zápasem. Potřebujeme zvládnout hru s větším soupeřem a tím se připravit na naší soutěž přípravek. Vetšinou jsou na tom týmy mladších žáků fotbalově dobře a tak se učíme hrát kombinmační hru a snažíme se držet krok s jejich fyzičkou.

Zápas byl zajímavý na obě strany. Oba brankáři si pěkně zachytali a myslím, že si pěkně zahráli. V první půli jsme spíše běhali bez balónu a soupeř mezi námi kombinoval. Naše hra spíše šla vzduchem a to bylo špatně. O přestávce jsme prohrávali 1:0. O pauze jsme si vysvětlili pár věcí a na hře to bylo hned znát. Balon se držel dole, kombinační hra se začala dařit a dostávali jsme se častěji do koncovky. Za pár minut jsme vyrovnali hru, když Matěj prošel mezi obránci a zakončil. Na druhý gól jsme čekali 10 minut. Matěj zahrával tresňák a jeho střelu okolo zdi vyrazil brankář před sebe. Přesně před Janise a ten nezaváhal a dorazil balón do brány. Vedli jsme 2:1. Nakonec soupeř vyrovnal chvíli před koncem. Výsledek 2:2 byl spravedlivý. Děkujeme mladším žákům za zápas. Takové zápasy nám pomáhají připravit se na naše mistrovské zápasy.

Chválím kluky za druhý poločas. Vyrovnalli jsme hru a byli jsme důrazní na balónu. Zápas jsme zvládli a potěšilo mne, že to co jsme si řekli o přestávce, to kluci dodrželi.

Góly: Matěj a Janis