STP: Turnaj 2003 ve Zbuzanech

17.11.2013 22:44

Máme po podzimní části sezóny a tak zaplňujeme volné víkendy turnajema a přáteláčkama. Na první zimní turnaj jsme si vyjeli do krásná haly ve Zbuzanech. Výborně připravený turnaj pro ročníky 2003 a mladší. Sestava STP SKK je složena z většiny ročníku 2004. Při absenci Nikiho a zraněného Kašáka nám moc 2003 nezbylo. Povolal jsem tedy do týmu výpomoc z Admiry a to Davida Nekvasila (2003) a Honzíka Vlčka z SK Ďáblice (2004) aby nám pomohli doplnit marody. Už dle přihlášených týmů se dalo čekat, že to bude pěkně našlápnutej turnaj.

Turnaj 2003 A: FK Motorlet Barrandov, Union Vršovice, Sokol Červený Újezd, ČAFK Praha, SKK Hovorčovice bílá, FK Tygři Neratovice.

Turnaj 2003 B: FA Petra Voříška, FC Viktoria Plzeň, 1.FC Příbram, FK Kolín, FK Tygři Neratovice, SKK Hovorčovice modrá.

Pokud se podíváme na soupeře, tak skupina B byla o něco málo těžší. Plzeň, Příbram a Kolín jsou týmy, kde 2003 po sezóně půjdou hrát žákovskou ligu. Nejkrásnější a nejvyspělejší fotbal hrála Příbram. Tak by měl fotbal vypadat. Bohužel náš modrý tým si vybral svůj neherní den a prakticky až na pár akcí se mu nedařilo. Kluci si nedokázali nahrát balón, nedůraznost v soubojích a hodně chyb v obraně posunulo tým modrých až na 6.místo. I když jsme si o přestávkách vysvětlovali jak hrát, tak v zápasech se to nedržovalo. Z modrého týmu byli jednoznačně nejlepší hráči: Miki v bráně (2005) a Pája v poli. Chválím, protože jejich hra byla 100%. Nejvíce mě mrzí prohraný zápas s Kolínem, protože Kolín na turnaji nic nepředvedl.

Ve skupině A byly 4 vyrovnané týmy (ČAFK, Motorlet, Neratovice a SKK). Zápasy končili rozdílem jednoho gólu a nebo remízy. Tam se bojovalo až do posledního zápasu. V prvním zápase jsme si celkem v klidu poradili s Unionem Vršovice a vyhráli 3:0. V druhém zápase jsme přehráli Červený Újezd 3:1 a pomalu jsme se přesouvali přední části tabulky turnaje. Ve třetím zápase jsme nearazili na kluky z Neratovic a dobře víme, že vedou jejich mistrovskou tabulku. Začátek hry se dodržovali pokyny a každý dělal co měl. Vedli jsme 2:0 a asi už jsme se viděli u konce zápasu. Během chvíle dokázali Neratovice otočit zápas a prohráli jsme 2:3. Čekali nás ještě dva soupeři. Další zápas s Čafkou byl velmi vyrovnaný. Jeden tým dal gól, druhý vzápětí vyrovnával. ˇAž do stavu 2:2, úpak se nám podařilo skórovat na 3:2  a přeskládal jsem rozestavení. Nakonec jsme dokázali ještě přifdat jeden gól a skóre 4:2 pro nás nás posunulo na stupně vítězů. Poslední zápas bylo vlastně pro nás finále. Vyhrajeme a máme zlato a nebo prohrajeme a budeme třetí. Bílý tým do zápasu vletěl jako by šlo o život. Celý tým jezdil na hranici svých možností. Vydřené vítězství 3:2 a zlato jde do Hovorčovic. Bílý tým chválím celý. Fungovali jako jeden a bylo tam více spolupráce než u modrých. Zvláště bych chtěl pochválit Šimika (2005) za jeho bojovnost pro tým a Davida, který pracoval v klidu v obraně a krásně si vyjížděl do útoku. Poděkování patří i Honzíkovi, který mezi kluky skvěle zapadnul svojí hrou. No možná by se mu u nás v SKK líbilo :) .Každý si v týmu vybral i svou slabší chvíli, ale bylo jich málo a kluci je dokázali napravit.

Jsem rád, že jsme si zahráli se soupeři zvučných jmen a že jsme poznali, kde máme slabiny a co nám jde. Jelikož máme po mistrákách, budeme se teď více věnovat balónu a kombinační hře: UMT máme připravenou a tak můžeme při trénincích hrát modelové zápasy. Tak všichni hlavu vzhůru a jedeme dál. Jsme přeci jeden balón, jeden tým - což se ukázalo v praxi na turnaji, když bílý a nebo modří šli na hřiště. Jsme rád, že jste se podpořili navzájem. Jste dobrá parta. RESPECT Vám pánové.

 

Tým SKK Hovorčovice - bílá: 1.místo

Tým SKK Hovorčovice - modrá: 6.místo