ZIMNÍ SOUSTŘEDĚNÍ ANEB OLYMPIÁDA V SOCHI 2014

04.02.2014 08:35

Letošní zimní soustředění jsme zaměřili na fyzičku a jelikož termín soustředění se minul se zimní olympiádou jen o několik dní, tak soutěžě pro děti byly připraveny v olympijském duchu. 

Na soustředění odjela kompletní STP a MLP za doprovodu několika dorostenců, 7 trenérů a 2 zdravotnic. Těsně před odjezdem jsme denně sledovali kameru na sjezdovce za hotelem, jelikož letošní zima nám dává všem na frak a netušili jsme jak na tom budeme se sněhem. Nevím jestli jestli štěstí a nebo dokonalá příprava soustředění, nám zajistili celkem zimní podmínky na horách. První dva dny jsme trénovali na krásném přemrzlém sněhu s modrou oblohou. V noci -16, přes den -10. Počasí se pak umoudřilo, ale zima nás neopustila.

Každý den dopoledne trénink venku, výběhy a sprinty. Odpoledne lyžování a nebo fotbalová hala Spartaku Rokytnice a večer Olympijské soutěže, večerní bobování a nebo lyžování. Volna moc nebylo. Poslední 3 roky dětem připravujeme soutěže a program na celý den, tak aby na pokojích s tabletama a PSPčkama byly co nejmméně. Sice je to bič i na nás, ale děti mají zábavu, jsou venku a soutěží. My to dospíme až doma.

Každý rok se na soustředění uskuteční 3 hlavní závody. V zimě to byl sprint, lyže (slalom) a orientační běh v okolí hotelu a Studenova. Hlavní závod měřil 2,7 km s luxusním převýšením a dle fotbalistů, kteří dobíhali do cíle, jim dal celkem slušně zabrat.

Nabrala se fyzička po vánocích a teď se zase můžeme věnovat fotbalu a jeho tréninku.

Chtěl bych poděkovat dětem, jak k soustředění přistoupili. Trénovali na plno. I na trénincích je v nich vidět soutěživost. Na hotelu nebyl jediný problém a ředitelka hotelu mi potvrdila, že letos byly děti absolutně v pohodě a v klidu. Doslova: "Vždycky ten týden je tak akorát, ale letos je mi líto, že odjíždíte. Takový klidný týden s plným patrem dětí tu snad ještě nebyl". Opravdu to letos v zimě nějak klapalo. Děti byli ohromě v pohodě. Nic se nerozbilo a kromě jednoho děcka co ho potkali střevní potíže, to bylo jen o modřinách z lyží a fotbalové haly.

Děkuji trenérům za jejich fungování. Jen díky jim a jejich fungování jsme měli tak intenzivní trénink. Je to super když každý na sebe vezme něco. Běželo to jako po drátku.

Také díky rodičům a sponzorům, za dovezené ceny pro děti. Na fotkách je krásně vidět, že plná igelitka sladkostí a odměn jim udělala radost.

Díky hotelu. Opět se o nás postaral a my se cítili jako doma. Opět nás přesvědčil, že jsme si před 4 lety vybrali správně. Takový servis okolo nás asi budeme těžko jinde hledat. Takže milý hotele už teď se těšíme na léto.

A největší poděkování patří Míše a Zlatce za to jak se o dětičky staraly po zdravotní stránce a nejen to. Ono jen rozvěsit dětem všechny mokré věci po lyžování je préce na půl dne. Možná to vypadá jako fráze, ale bez zdravotnic a jejich pomoci by se soustředění zvládalo.

Co na závěr. Soustředění je pryč a je to škoda. Bylo hrozně fajn. Můžeme se jen těšit na sezónu a po sezóně na další soutředění.

Díky Vám všem.